Infotheek

Infotheek
Een ruim informatieaanbod ter ondersteuning van de CLB-medewerkers

De infotheek van het CLB bevat een ruime waaier van boeken, tijdschriften en ander informatiemateriaal over leerlingenbegeleiding, schoolloopbaanbegeleiding, psycho-sociaal functioneren, leerproblemen, opvoedingsondersteuning, zorgbeleid, kansarmoede, ... en nog zoveel meer.

Onze infotheek is in de eerste plaats bedoeld als ondersteuning voor de CLB-medewerkers en via hen ook als ondersteuning voor de scholen.

Maar ook toegankelijk voor onze cliënten

We willen graag de toegankelijkheid tot deze informatie vergroten, in eerste instantie voor mensen die op één of andere manier een link hebben met ons CLB (directies, leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingen, ouders, studenten, ...).

Daarom voorzien we twee mogelijkheden:

Iedereen kan via het internet nagaan welke informatie in de infotheek beschikbaar is via BIDOC. Bidoc is een softwareprogramma voor bibliotheekautomatisering waarmee je de bibliotheekindex kan doorzoeken via auteur, trefwoorden, titels...
Je voert gebruikersnaam vclb en paswoord vclb in.

Wie een link heeft met ons CLB kan documentatie raadplegen in de infotheek op het CLB. Dit kan enkel na afspraak
met de verantwoordelijke Frieda Poelmans. U kan haar bereiken op het nummer 016 28 24 50.

Buitenstaanders kunnen niet rechtstreeks documentatie ontlenen. Dit blijft voorbehouden aan de CLB-medewerkers zelf, zodat de werken maximaal voor hen beschikbaar blijven.

welkom bij VCLB Leuven